Nederlandse handbalmannen verslaan Turkije

IJSSELSTEIN - De Nederlandse handballers hebben een belangrijke zege op Turkije geboekt in de kwalificaties voor het WK in 2019. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson won in Sittard overtuigend met 26-19.
Met de riante zege nam Oranje weer de koppositie over in de kwalificatiegroep. Patrick Miedema uit IJsselstein zat aanvankelijk in de selectie, maar hij heeft zich af moeten melden met een vingerblessure.In een eerder stadium was ook de Utrechtse keeper Dennis Schellekens afgevallen uit de Nederlandse ploeg.
De handballers namen tevens revanche voor de nederlaag van afgelopen donderdag, toen de Turken op eigen bodem wonnen met 30-27. Nederland had het in de eerste helft lastig tegen Turkije. De bezoekers hadden een overwicht en namen een gevaarlijk grote voorsprong. Bij een achterstand van 7-11 schrok Oranje wakker en vocht het zich terug in de wedstrijd. Luc Steins maakte vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker: 12-12.
In de tweede helft gooide de thuisploeg de remmen los en scoorde er driftig op los tegen de vermoeid geraakte Turken. Komende donderdag is Griekenland de voorlaatste tegenstander. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs.