Moro verlengt bij IJsselmeervogels, vier spelers vertrekken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Tweede divisionist IJsselmeervogels gaat het aflopende contract van aanvaller Soufyan Moro verlengen. Daarentegen zal er afscheid genomen worden van middenvelder Samir Merraki, doelman Raymon van Emmerik, aanvallende middenvelder Oktay Öztürk en vleugelaanvaller Bryan Burgerhout.
Moro, die in het verleden speelde voor FC Utrecht, PEC Zwolle en Fortuna Sittard, is sinds een jaar op de velden van IJsselmeervogels te vinden. De samenwerking bevalt goed en dus wordt zijn contract, wat deze zomer afliep, met één jaar verlengd. "Over Soufyan zijn we sinds zijn komst erg te spreken. Ook Soufyan zelf voelt zich erg thuis op De Westmaat. Om die reden hebben we de optie in zijn contract gelicht waardoor hij ook volgend jaar bij ons te bewonderen is", laat IJsselmeervogels weten op de clubwebsite.

VERTREK

Samir Merraki kwam afgelopen zomer naar IJsselmeervogels maar hij komt niet veel aan spelen toe. Beide partijen hebben daarom besloten dat het beter is als het verblijf in Bunschoten-Spakenburg wordt beperkt tot één seizoen. Voor Oktay Öztürk is het op dit moment zijn derde seizoen voor De Rooien. Hij heeft bij De Vogels aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.
Ook Bryan Burgerhout zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hij komt uit de jeugdopleiding van IJsselmeervogels. De 37-jarige doelman Raymon van Emmerik speelt sinds de zomer van 2014 voor De Vogels. HIj fungeert vooral als reserve-doelman en wil daarom vertekken. Hij hoopt in de herst van zijn loopbaan nog een club te vinden waar hij speelminuten kan maken.