Beachvolleyballer Meeuwsen pakt in Den Haag brons

PROVINCIE UTRECHT - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Nieuwegeiner Robert Meeuwsen hebben een bronzen medaille overgehouden aan het toernooi uit de World Tour in Den Haag. Het favoriete koppel won op Sportcampus Zuiderpark het Nederlandse onderonsje met Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter in twee sets: 21-18 21-14.
Brouwer en Meeuwsen waren als eerste geplaatst en lagen ook op koers voor de toernooizege tot aan de halve finales. Daarin werden de winnaars van het olympisch brons in Rio 2016 gestuit door de Polen Piotr Kantor en Bartosz Losiak (14-21 22-24). De teleurstelling over die nederlaag was groot, maar ze wisten zich toch nog op te peppen voor de troostfinale.
"Brons was niet ons doel, want we wilden dit toernooi winnen. Nu moesten we onze trainingsmaatjes verslaan en dat viel nog niet mee'', zei Meeuwsen na afloop. Varenhorst en Bouter waren verrassend doorgedrongen tot de laatste vier. Het duo bood in de halve finale goed partij aan de Letten Martins Plavins en Edgar Tocs, maar boog in drie sets: 21-19 19-21 11-15. Tegen hun landgenoten konden ze goed mee in de eerste set, maar waren ze in de tweede set beduidend minder dan de ervaren Brouwer en Meeuwsen.