Terpstra en Van Baarle lopen weer iets in

SCHALKWIJK/VEENENDAAL - Veenendaler Dylan van Baarle is samen met Niki Terpstra ook na de vierde dag van de zesdaagse van Rotterdam de nummers twee van het klassement. Wel verkleinden ze opnieuw het verschil met de leiders Kenny De Ketele en Moreno De Pauw. Het Belgische koppel heeft nog steeds een ronde voorsprong, maar zag het verschil in punten teruglopen van 24 naar achttien.
Wim Stroetinga en Yoeri Havik handhaafden zich ook zondag in Ahoy op de derde plaats. De Nederlanders hebben twee ronden achterstand op De Ketele en De Pauw. In punten is het verschil 22.
De Ketele en De Pauw hadden bij het ingaan van de vierde dag een ronde voorsprong op Terpstra en Van Baarle. Beide duo's hielden zich gedeisd in de eerste, korte koppelkoers, die werd gewonnen door de Polen Daniel Staniszewski en Wojciech Pszczolarski. Voor de strijd om de koppositie was het wachten op de lange koppelkoers, die de eerste drie dagen telkens voor spektakel zorgde.

KOPPELKOERS

Het startschot had amper geklonken of Raymond Kreder demarreerde. Samen met ploegmaat Ramon Sinkeldam wilde hij de koers vroeg openbreken. En de rood-wit-blauwe mannen slaagden in hun opzet. Ze pakten een ronde voorsprong. Leiders De Ketele en De Pauw volgend onmiddelijk hun voorbeeld.
Ook zij pakten een ronde. Terpstra en Van Baarle wisten toen dat er werk aan de winkel was. Hun achterstand was door de actie van het Belgische duo opeens verdubbeld naar twee ronden. Maar de Nederlanders stelden hun fans niet teleur: ze pakten de ronde terug die zij even daarvoor hadden verloren.
Daarna hielden De Ketele en De Pauw de nummers 2 nauw in de gaten. Ze zochten het wiel op van Terpstra en Van Baarle en wilden hun concurrenten geen ruimte geven. De zege in de koppelkoers was uiteindelijk voor Morgan Kneisky en Benjamin Thomas.
Jan Willem van Schip uit Schalkwijk zakte samen met Dion Beukeboom naar de 10e plaats in het algemeen klassement. Woerdenaar Nick Stöpler staat met André Looij op de 12e plaats. Ze boekten wel succes met een zege in de koppelafvalkoers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.