Kees Pier Tol vertrekt bij Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Kees Pier Tol neemt na dit seizoen afscheid van Spakenburg. De spits uit Volendam heeft dan vijf seizoenen en bijna 150 wedstrijden gespeeld voor de club uit de Derde Divisie. Tol hoopt zijn laatste jaar af te sluiten met een kampioenschap en de topscorerstitel.

SUCCESVERHAAL

Kees Tol kwam in het seizoen 2013/2014 naar de Blauwe zijde van de Westmaat. De spits drukte direct zijn stempel op een van de meest succesvolle voetbaljaargangen uit de geschiedenis van de club. In de memorabele beslissingswedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag tegen GVVV schoot hij in het Volendamse Kras Stadion de winnende treffer tegen de touwen, op aangeven van zijn neef Nick Tol. Spakenburg won dat seizoen ook de landstitel door in twee wedstrijden AFC over de knie te leggen, mede dankzij een doelpunt van 'Pier', die dat seizoen 18 competitiedoelpunten wist te maken.
Het seizoen erop grepen de Blauwen net naast de titel in de Topklasse Zaterdag. Kozakken Boys ging met de prijs aan de haal. Tol werd wel met 27 goals topscorer van de Topklasse. In het seizoen 2015/2016 wist de aanvaller slechts 11 keer het net te vinden, waarna in de voor Spakenburg desastreus verlopen voetbaljaargang 2016/2017, met de degradatie tot gevolg, de doelpuntenteller stokt bij 4 competitiedoelpunten.

HONDERDVIJFTIG

Dit seizoen is de 31-jarige Tol weer opgebloeid en leidt hij met 14 doelpunten het topscorersklassement in de Derde Divisie. En indien tegenslag uitblijft, is de kans groot dat de inmiddels naar de '10-positie' verhuisde speler dit seizoen zijn 150ste wedstrijd voor de Blauwen gaat spelen. Hij staat nu op 142 duels. Hij scoorde daarin maarliefst 76 keer.

MOEILIJKE BESLISSING

Toch neemt Tol na dit seizoen afscheid. Door de twee mindere jaren was het plezier afgenomen. "Daarop heeft Kees in het vorige seizoen bij de technische commissie aangegeven dat dit seizoen zijn laatste bij de Blauwen zou zijn", zegt Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken van Spakenburg op de clubsite. "Als technische commissie hebben we in een vroeg stadium daarop geanticipeerd en een nieuw aanvallend plaatje ingekleurd, waarin dus geen plaats meer is voor Kees."
Het feit dat 'Pier' het plezier en de vorm weer terug heeft, heeft de moeilijke beslissing om het contract niet te verlengen wel lastiger gemaakt, beaamt Koelewijn. "Kees heeft heel veel betekend voor onze club en is met zijn doelpunten van bijzonder grote waarde geweest en is dat nog steeds. We hopen dat hij dit seizoen nog een belangrijke rol gaat spelen in de strijd om de titel, zodat hij zichzelf en de club het afscheid geeft dat hij verdient."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.