Sneijder gepresenteerd: Qatar is een droomland

© Twitter Al Gharafa SC
UTRECHT - Wesley Sneijder is maandag officieel gepresenteerd bij zjin nieuwe club Al-Gharafa SC. Temidden van de Qatarese clubleiding poseerde hij met het gele shirt waarin hij de komende anderhalf jaar gaat spelen.
De 33-jarige Utrechter gaf ook een persconferentie. Daarin vertelde hij onder meer dat hij twee dagen heeft moeten nadenken over het aanbod van de club uit Doha, de hoofdstad van Qatar.

DROOMLAND

Sneijder laat op Instagram weten verheugd te zijn met zijn overstap. "Qatar is het droomland van het Midden-Oosten, dat het WK van 2022 gaat organiseren. Als sportambassadeur is het weer tijd om plezier te hebben van de schoonheid van voetbal. Met mijn talent wil ik een voorbeeld worden voor dit wonderlijk mooie land."
Sneijder komt over van het Franse Nice. Daar speelde hij pas een halfjaar. Hij kwam, mede door blessures, slecht vijf competitiewedstrijden in actie.

RANGLIJST

Al-Gharafa SC staat momenteel zevende in de Qatarese competitie, die bestaat uit twaalf teams. Sneijder kan aanstaande vrijdag al zijn debuut maken. Zijn nieuwe club speelt dan een uitwedstrijd tegen Al-Ahli.