IJsselmeervogels en trainer Leushuis na dit seizoen uit elkaar

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Willem Leushuis vertrekt na dit seizoen als trainer van IJsselmeervogels. De clubleiding heeft ervoor gekozen het contract met de trainer niet te verlengen. Dat maakt de club bekend op haar website.
Leushuis keerde aan het begin van dit seizoen terug bij de club die in 2006 onder zijn leiding landskampioen werd. Hij was de opvolger van Sandor van der Heide, die fulltime in dienst trad bij De Graafschap.
"Op het moment dat we te maken kregen met de plotselinge trainersvacature door het vertrek van Sandor, waren we erg blij met de beschikbaarheid van Willem", laat de technische commissie weten. "Hij heeft de selectie gesmeed tot een resultaatgerichte machine en we lijken te stevenen op een stabiele plek in de Tweede Divisie. Om de volgende stap te zetten denken we dat het beter is om te kiezen voor een nieuwe trainer en na dit seizoen afscheid te nemen van Willem Leushuis."
Wie volgend seizoen de trainer zal zijn van IJsselmeervogels, wordt de komende weken bekend.

MONSTERZEGE

IJsselmeervogels speelde maandag in Valencia een oefenduel tegen Iberos. Dat duel eindigde in een 17-0 zege voor de Rooien. Berry Powel maakte vijf treffers voor de Rooien. Robert Olijfveld (4), Alik Akla (3), Jordy Ruizendaal (2), Sherwin Grot (2) en Dylan Chiazor (1) waren de overige doelpuntenmakers.