Magreb'90 bereidt claim voor tegen opgestapte bestuurders

UTRECHT - Magreb'90 bereidt een claim voor tegen de vorige week opgestapte bestuursleden Tino Klein en Mo Ousrouti. Volgens oud-voorzitter (en Magreb-lid) Karim Douhou van de Utrechtse Derde divisionist is het duo mogelijk persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van hun vertrek. Hij verwijt de twee onbehoorlijk bestuur.

LEDENVERGADERING

"Klein en Ousrouti zijn opgestapt zonder iets over te dragen, en zonder de club de kans te geven langs de normale weg een nieuw bestuur te benoemen", zegt Douhou. Normaal gesproken stapt een bestuur op tijdens een algemene ledenvergadering, waar ook een nieuw bestuur wordt gekozen. Een andere mogelijkheid is dat de leden een bestuur wegsturen en vervolgens een nieuw bestuur kiezen.
Dat is bij Magreb'90 allebei niet gebeurd. "En nu zitten wij met het probleem dat we geen ledenvergadering kunnen uitschrijven, want dat moet het bestuur doen", zegt Douhou. "Maar het bestuur doet dat niet. Klein en Ousrouti zeggen dat ze ons bestuur niet meer zijn, maar formeel zijn ze dat nog steeds wel. Zij hebben de auto dichtgegooid met de sleutels er nog in", aldus de voormalig voorzitter.

VOORTBESTAAN

Door het handelen van Klein en Ousrouti is voortbestaan van Magreb nog acuter in gevaar. "We moeten in beroep tegen een belastingclaim van vier ton, maar dat moet het bestuur doen", zegt Douhou. "En dat zijn Klein en Ousrouti. Juridisch gezien zijn zij verantwoordelijk als ons beroep te laat binnenkomt bij de belastingdienst."
Het duo is zelfs hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele extra schade als gevolg van hun (niet) handelen. "En daarom bereiden wij dus een claim voor", zegt Douhou. "Ze moeten gewoon netjes een ledenvergadering uitschrijven en daar aftreden. Dan kunnen ze alle zaken overdragen aan een nieuw bestuur en kunnen wij ook verder. Nu traineren ze alles door niets te doen."
"Maar wij gaan gewoon door", is Douhou strijdbaar. "Magreb blijft bestaan, en wij gaan een nieuw bestuur vormen. Dat is alleen lastig zonder het oude bestuur." Douhou is er ook van overtuigd dat de competitiewedstrijd in de Derde divisie tegen DOVO zaterdag gewoon gespeeld gaat worden.

REACTIE

Tino Klein was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.