Wiegman selecteert Van Veenendaal en Van de Sanden

© Geert Lommers
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp in La Manga, Spanje. Onder hen de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal en Shanice van de Sanden uit IJsselstein.
De OranjeLeeuwinnen zijn van 15 tot 24 januari in Spanje en spelen op zaterdag 20 januari om 19.00 uur een officiële oefeninterland tegen de Spanjaarden. Ook wordt er op 23 januari een trainingswedstrijd gespeeld tegen Engeland.

SELECTIE

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Vanity Lewerissa (PSV), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyonnais), Katja Snoeijs (vv Alkmaar), Sherida Spitse (Valerenga), Sari van Veenendaal (Arsenal) Jennifer Vreugdenhil (Valencia CF), Siri Worm (Everton) en Kelly Zeeman (Ajax).

SPANJE

Nederland stond zeven keer eerder tegenover Spanje. Van deze wedstrijden wonnen zowel Nederland en Spanje twee duels en speelden ze drie keer gelijk. De laatste wedstrijd tegen de Spanjaarden was op 30 oktober 2008 in de play-offs van de EK-kwalificaitie. Het Nederlands elftal won destijds, met 2-0, dankzij twee goals van Karin Stevens. Met deze overwinning plaatste het Nederlands vrouwenelftal zich voor het eerst voor een EK (2009).
Op vrijdag 6 april 2018 staat de eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Noord-Ierland, op het programma.