FC Utrecht verslaat Anderlecht in doelpuntrijk oefenduel

UTRECHT - FC Utrecht heeft het tweede en laatste oefenduel tijdens het trainingskamp in Spanje gewonnen. Het Belgische Anderlecht werd met 4-3 verslagen.
De kersverse trainer Jean-Paul de Jong startte vermoedelijk met zijn beoogde basisopstelling voor het duel tegen AZ. Linksback Robin van der Meer kreeg een basisplaats. Controlerende middenvelder Rico Strieder (die tegen AZ geschorst is) moest op de bank plaatsnemen.
Al na een paar minuten kwam FC Utrecht op voorsprong door een goal van spits Gyrano Kerk. 1-0 was tevens de ruststand.

TWEEDE HELFT

Kort na de pauze scoorde Sander van de Streek 2-0. Hij veranderde een schot van Sean Klaiber van richting. Een paar tellen later haalde Willem Janssen een tegenstander neer. De daaropvolgende penalty werd benut door Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk.

DOELPUNTENREGEN

In de slotfase van de wedstrijd regende het opeens doelpunten. Zakaria Labyad scoorde 3-1 uit een vrije trap, maar kort daarna bracht Francis Amuzu de Belgen terug in de wedstrijd. Yassin Ayoub vergrootte daarna de marge weer naar twee. Het slotakkoord was voor Massimo Bruno, die 4-3 maakte.
Afgelopen zondag speelde FC Utrecht een oefenduel tegen het Duitse Würzburger Kickers. Die wedstrijd eindigde in 0-0. Volgende week vrijdag hervat FC Utrecht de competitie met een thuisduel tegen AZ.

Interviews met Jean-Paul de Jong en Zakaria Labyad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.