Nominaties voor Sportprijs Utrecht 2017 bekendgemaakt

UTRECHT - Wie wordt de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar? De genomineerden voor deze eervolle prijs zijn inmiddels bekendgemaakt. Vele bekende en minder bekende namen passeren de revue.
SPORTMAN, -VROUW EN -TALENT
In de categorie 'sportman' en 'sportvrouw' zijn wielrenner Wilco Kelderman, zwemmer Jesse Puts en hockeyer Sander de Wijn genomineerd. Voor de vrouwen maken roeister Inge Janssen, golfer Romy Meekers en de alombekende atlete Dafne Schippers kans op de prijs. Vorig jaar ging de sprinster er met 'het goud' vandoor.
Bij de sporttalenten worden de namen van kickbokser Jenna Ben Driss, skateboarder Keet Oldenbeuving en darter Justin van Tergouw genoemd.

SPORTPLOEG EN -VERENIGING

Maar niet alleen de individuele sporters komen aan bod, want ook de teams en verenigingen kunnen de Sportprijs winnen. Bij de sportploegen zijn de hockeyers van Kampong Heren 1 genomineerd. Zij nemen het op tegen twee teams van dezelfde vereniging: de mannelijke én vrouwelijke waterpoloërs van het eerste van UZSC.
Die vereniging is zelfs goed voor een derde nominatie, want UZSC maakt ook kans op de Sportprijs voor beste vereniging. In die categorie zijn atletiekvereniging Hellas, U-Track en Phoenix en wielervereniging USWV De Domrenner mede-genomineerden.

COACH EN VRIJWILLIGER

En ook de belangrijke helpers naast de sporttalenten worden niet vergeten, want ook de beste coach en de beste vrijwilliger van de provincie kunnen een prijs pakken. Bij de coaches maken Wilma Boomstra van shorttrack, Alexander Cox van hockey en Erik ten Hag in het voetbal kans.
Bij de vrijwilligers gaat het om Iris van Maurik bij volleybal en Jan Westerhuis bij voetbal.

STEMMEN

Vanaf 10 januari tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun
uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen. Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 14 februari in de Jaarbeurs Utrecht worden de winnaars feestelijk bekendgemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.