IJsselmeervogels wil goede lijn doortrekken tegen Barendrecht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor de 15e keer in de geschiedenis staat zaterdag op de Westmaat de confrontatie tussen IJsselmeervogels en Barendrecht op het programma. Het is het duel tussen de nummer acht en vijf van de Tweede divisie.
Beide ploegen kenden een sterk einde van 2017. IJsselmeervogels besloot het jaar met negen punten uit drie duels. De Vogels waren daarbij goed op schot: de drie duels leverden 14 treffers op. Barendrecht won vijf van de laatste zes duels. Alleen bij Kozakken Boys werd verloren.
Tijdens het trainingskamp in de winterstop verloor Barendrecht een oefenduel tegen MVV met 2-0. IJsselmeervogels ging met 5-1 onderuit tegen Jong PSV. Veel belangrijker dan dat was de aankondiging van de leiding van de club dat het contract met trainer Willem Leushuis na dit seizoen niet wordt verlengd.
Leushuis zit tegen Barendrecht nog wel op de bank. Hij kan in dat duel niet beschikken over de geschorste middenvelder Chris van Hussen (zie foto). Tweede doelman Raymon van Emmerik is geblesseerd.
In de veertien voorgaande edities van IJsselmeervogels - Barendrecht hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Zowel IJsselmeervogels als Barendrecht won zes keer. Twee keer eindigde het gelijk. Het doelsaldo is licht in het voordeel van IJsselmeervogels: 26-22.
Het duel IJsselmeervogels - Barendrecht is zaterdag live te volgen bij Radio M Utrecht.