Spakenburg speelt topper in Almere, en de derby DOVO - Magreb'90

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een topper en een derby, zaterdag in de Derde divisie A. Koploper Spakenburg speelt uit tegen nummer twee Jong Almere City. In Veenendaal ontvangt DOVO de geplaagde hekkensluiter en streekgenoot Magreb'90.

SPAKENBURG

Spakenburg greep in de laatste speelronde voor de winterstop de koppositie, door het verrassende puntenverlies van Jong Almere City tegen Magreb'90. De kans dat de formatie van John de Wolf de marge met de enige concurrent komend weekend vergroot, lijkt groot; de twee nederlagen die Jong Almere dit seizoen leed, waren allebei in het eigen Yanmar Stadion.
Spakenburg kan vermoedelijk weer beschikken over Kees Tol. De topscorer had tijdens de winterstop last van een kuitblessure, maar lijkt op tijd hersteld. Dat geldt niet voor Tom Menting en de meest recente aanwinst Nathaniel Will. Zij ontbreken zaterdag in Almere.
Spakenburg verloor dit seizoen maar één wedstrijd. De laatste zeven duels leverden zes zeges en een gelijkspel op.

DOVO - MAGREB'90

Ook blessurezorgen voor DOVO-trainer Gert Kruys. Middenvelder Nick Coster kan door een enkelblessure vier weken niet in actie komen. Ook doelman Rodney Ubbergen, Nando Wormgoor, Joshua Patrick en Quincy Arends kwamen niet schadevrij uit de winterstop. Of zij in de streekderby tegen Magreb'90 van de partij kunnen zijn, is hoogst twijfelachtig.
Wie er bij Magreb'90 wel en niet zijn, is totaal onduidelijk. Dat de Utrechtse club zaterdag überhaupt aan de aftrap staat is al een verrassing. In de winterstop zei aanvoerder Omar Boukhari, die zelf terug is van een schorsing, nog dat hij verwachtte dat Magreb'90 zijn laatste wedstrijd al gespeeld had. Trainer is Mo El Abdellaoui, die vorig seizoen ook al even op de bank zat in Papendorp.
Magreb'90 heeft al 12 duels niet meer gewonnen. DOVO leed dit seizoen pas één thuisnederlaag; alleen Quick Boys was te sterk op Panhuis.

LIVE

Beide wedstrijden zijn zaterdagmiddag live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.