Sneijder debuteert met winst bij Al-Gharafa

UTRECHT - Het Qatarese avontuur van Wesley Sneijder is goed begonnen: de 33-jarige Utrechter debuteerde vandaag met een 1-2 overwinning op stadgenoot Al-Ahli.
Hoewel de Utrechtse recordinternational amper een week geleden pas is gepresenteerd bij Al-Gharafa, startte hij direct in de basis bij zijn nieuwe club. Hij was ook direct aanvoerder.
Halverwege stond de club van Sneijder met 1-0 achter, maar in de tweede helft werd de achterstand omgebogen in een voorsprong.
Sneijder werd zes minuten voor het einde naar de kant gehaald. De 1-2 eindstand stond toen al op het bord.
Al-Gharafa stijgt door de zege naar de zesde plek in de Qatarese competitie. Volgende week zaterdag kan Sneijder zijn tweede wedstrijd spelen, dan staat een uitduel tegen Umm Salal op het programma.
De Utrechter maakte vorige week een transfer van het Franse Nice naar Al-Gharafa. Hij tekende een contract tot de zomer van 2019.