RTV Utrecht zendt special over trainingskamp FC Utrecht uit

© RTV Utrecht / Wessel van Leeuwen
PROVINCIE UTRECHT - FC Utrecht was de afgelopen week onder de Spaanse zon op trainingskamp. FC Utrecht TV maakte hier een speciale uitzending over en deze zendt RTV Utrecht zaterdag uit.
Voor FC Utrecht was het een bijzonder trainingskamp. Vlak voordat de Utrechtse spelers afreisden naar Spanje kregen zij namelijk een nieuwe hoofdcoach: Jean-Paul de Jong. In de uitzending wordt er met de nieuwe trainer gesproken na de eerste training onder zijn leiding. "Ik ben blij dat ik het vertrouwen van de directie heb gekregen", vertelt De Jong in de uitzending. "Jean-Paul is anders dan Ten Hag. Hij zal minder dominant zijn", blikt aanvoerder Willem Janssen vooruit op de tweede seizoenshelft.

DESSERS EN VAN DE STREEK

Verder wordt er gesproken met Cyriel Dessers en Sander van de Streek over hun eerste half jaar bij FC Utrecht. De twee kwamen beiden over van de Jupiler League. Dessers is open over het feit dat hij in het begin hard uit de startblokken ging, maar daarna in een dipje terecht kwam. "Het is belangrijk dat je daar zelf goed mee omgaat en voor je zelf de lat hoog legt", aldus een open Dessers. "Ik speelde goede wedstrijden en stond op de cover van VI. Toen ik in dat dipje terecht kwam was er daardoor extra veel kritiek. Ik blijf er rustig onder en moet er goed mee om leren gaan."
Daarnaast spelen Mark van der Maarel en Chris David een quiz tegen elkaar over hun nieuwe coach Jean-Paul de Jong. Verder zijn er ook sfeerbeelden te zien en gaan de spelers golfen met de businessleden. Uiteraard wordt er ook teruggeblikt op de 4-3 oefenoverwinning op de Europese topper Anderlecht.
De special van FC Utrecht TV wordt zaterdag om 17.25 uur uitgezonden op RTV Utrecht en daarna ieder uur herhaald.

De trainingskampuitzending van FC Utrecht TV

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.