Kees Pier Tol: "De club heeft ervoor gekozen om niet te verlengen"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Kees Pier Tol heeft zaterdag aan RTV Utrecht laten weten dat Spakenburg ervoor heeft gekozen om zijn aflopende contract niet te verlengen. Eerder kwam het bericht naar buiten dat Tol zelf niet verder wilde bij De Blauwen.
"De club heeft ervoor gekozen om niet te verlengen. Ik heb geen aanbieding gehad, dat vind ik heel bijzonder. Ik heb nu vijftien goals en zeven assists. Ik ben benieuwd welke klasbak erkomt die het beter gaat doen. Ik ga nu rustig naar wat anders kijken", vertelt een redelijk verbouwereerde Tol tegen RTV Utrecht. Inmiddels heeft hij al wat telefoontjes van clubs gehad. "Ik doe daar verder geen uitspraken over. Dat lezen jullie binnenkort wel als het rond is. Het is goed mogelijk dat dit snel rond komt." Tol won zaterdag met Spakenburg met 4-1 van Barendrecht en had daarin een belangrijk aandeel.

SUCCESVERHAAL

Kees Tol kwam in het seizoen 2013/2014 naar de Blauwe zijde van de Westmaat. De spits drukte direct zijn stempel op een van de meest succesvolle voetbaljaargangen uit de geschiedenis van de club. In de memorabele beslissingswedstrijd in de strijd om het kampioenschap in de Topklasse Zaterdag tegen GVVV schoot hij in het Volendamse Kras Stadion de winnende treffer tegen de touwen, op aangeven van zijn neef Nick Tol. Spakenburg won dat seizoen ook de landstitel door in twee wedstrijden AFC over de knie te leggen, mede dankzij een doelpunt van 'Pier', die dat seizoen 18 competitiedoelpunten wist te maken.
Het seizoen erop grepen de Blauwen net naast de titel in de Topklasse Zaterdag. Kozakken Boys ging met de prijs aan de haal. Tol werd wel met 27 goals topscorer van de Topklasse. In het seizoen 2015/2016 wist de aanvaller slechts 11 keer het net te vinden, waarna in de voor Spakenburg desastreus verlopen voetbaljaargang 2016/2017, met de degradatie tot gevolg, de doelpuntenteller stokt bij 4 competitiedoelpunten.

HONDERDVIJFTIG

Dit seizoen is de 31-jarige Tol weer opgebloeid en leidt hij met 14 doelpunten het topscorersklassement in de Derde Divisie. En indien tegenslag uitblijft, is de kans groot dat de inmiddels naar de '10-positie' verhuisde speler dit seizoen zijn 150ste wedstrijd voor de Blauwen gaat spelen. Hij staat nu op 142 duels. Hij scoorde daarin maarliefst 76 keer.

Kees Pier Tol:"Ben benieuwd welke klasbak mij kan vervangen"