Wilco Kelderman kent parcours Vuelta 2018

VEENENDAAL - Wielrenner Wilco Kelderman uit Veenendaal weet sinds vandaag op welk parcours hij moet schitteren in de Vuelta a España. De Ronde van Spanje schotelt dit jaar het peloton op de voorlaatste dag een van de zwaarste bergetappes ooit voor.
De twintigste etappe in Andorra is slechts 105 kilometer lang, maar telt 4000 hoogtemeters en zes beklimmingen. De finish ligt bovenop de lastigste van allemaal, de steile La Gallina. De Vuelta presenteerde zaterdag in Malaga het routeschema van de editie van 2018.

TIJDRITTEN

De derde grote wielerronde van het jaar, die duurt van 25 augustus tot en met 16 september, telt in totaal negen ritten met een aankomst bergop. De organisatie bedient de klimmers op hun wenken met de vele bergritten. Voor de tijdrijders valt er minder te genieten met 40 kilometer totaal. Toch kan de tweede individuele rit tegen de klok over een lengte van 32,7 kilometer nog voor verschuivingen in het klassement zorgen. Die tijdrit in Torrelavega is in de derde week van de ronde.
De Brit Chris Froome won vorig jaar de Ronde van Spanje. Wilco Kelderman was de beste Nederlander op de vierde plaats. De Sunweb-renner hoopt die prestatie dit jaar te verbeteren.