Sport kort 13 januari: Hoolwerf vierde in Alkmaar, duidelijke zege volleyballers Cito

PROVINCIE UTRECHT - De handballers van Nieuwegein hebben in de eerste divisie gewonnen, minder goed nieuws voor de fans van Forza Amersfoort. Zij verloren opnieuw in de kampioenspoule van de eredivisie.

SCHAATSEN

Bij de KPN Marathon Cup in Alkmaar is Eemdijker Evert Hoolwerf als vierde over de streep gekomen. Crispijn Ariëns pakte de winst. Tijs van der Steen uit Baarn werd zestiende. Ariëns voert ook de leiding aan in het algemeen klassement. Hoolwerf staat ook daarin vierde.

BADMINTON

Forza Amersfoort heeft in de kampioenspoule van de eredivisie opnieuw verloren. Tegen Velo ging het met 6-2 onderuit. Amersfoort staat in de kampioenspoule laatste met acht punten. Almere is koploper met 32 punten.

HANDBAL

Nieuwegein heeft in de eerste divisie gewonnen van het tweede van Sittardia. De Nieuwegeinse mannen waren met 31-16 te sterk. Nieuwegein is de nummer vier van de competitie. Het heeft zeven punten achterstand op koploper Quintes 2.

VOLLEYBAL

De mannen van Pelster/Cito hebben Volley Tilburg met duidelijke cijfers verslagen. De Zeistenaren waren met 3-0 in sets te sterk. Cito staat achtste in de topdivisie.
De vrouwen van VV Utrecht hebben in de topdivisie niet weten te winnen. Tegen Huizen ging het in eigen zaal met 3-2 onderuit. In diezelfde competitie kwam Oskam Taurus ook in actie. De Houtense vrouwen verloren in eigen huis met 3-0 van koploper Apollo. VV Utrecht staat vijfde in de topdivisie, Taurus is de hekkensluiter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.