Skeletonster Le Conté heeft nog hoop op Olympische Spelen

SOESTERBERG - Skeletonster Joska le Conté hoopt er nog altijd op dat ze volgende maand mee kan doen aan de Olympische Spelen. De Soesterbergse moet clementie krijgen van het NOC*NSF om met een Olympisch ticket naar Pyeonchang af te reizen.
Als Le Conté bij de eerste twaalf in de wereldbeker zou eindigen dan mocht ze naar de Spelen toe gaan. Ze staat echter zeventiende. Toch houdt ze hoop om alsnog erheen te gaan. Net als haar landgenote Kimberly Bos. Bos eindigde vrijdag als twintigste en viel daardoor in het algemeen klassement terug van de elfde naar de dertiende plaats. Net buiten de top twaalf.
"Het is nu afwachten, het is nog niet definitief dat ik niet ga. In principe hebben we twee plekken veroverd als Nederland, maar het NOC*NSF heeft de lat hoger gelegd. Dinsdag doen zij daar uitspraak over", aldus de 30-jarige Le Conté tegenover RTV Utrecht. "Er zijn grote voordelen als we met zijn tweeën naar de Olympische Spelen gaan. Ik mag, omdat ik niet in de top vijftien sta, vier keer extra de baan af. Hierdoor heb ik extra informatie, voor mijzelf en voor Kimberly Bos."
Le Conté heeft nog geen besluit genomen over haar toekomst in de skeletonwereld. "Er moet een grote sponsor gevonden worden zodat ik mij nog honderd procent kan focussen op de sport."

Joska le Conté geeft Olympische droom nog niet op