FC Utrecht maakt staanplaatsen op Bunnikside

UTRECHT - Met ingang van het nieuwe seizoen komen er staanplaatsen op de Bunnikside in Stadion Galgenwaard. Dat heeft FC Utrecht laten weten op de nieuwjaarsreceptie van de club. Er komen vijfhonderd staanplaatsen die de club "safe standing-plaatsen" noemt.
Met de komst van een staantribune geeft FC Utrecht gehoor aan een al lang bestaande wens van supporters, zo vertelde commercieel directeur Martijn Standaart. "Over dit thema is de club al flinke tijd in gesprek met onder meer Supporters Vereniging FC Utrecht. We zijn er blij mee dat we na constructieve gesprekken met vele betrokkenen nu de knoop hebben doorgehakt."
De staanplaatsen worden gecreëerd in het hart van de Bunnikside. Een deel van dat tribunevak K wordt omgebouwd tot "safe standing-zone". Hoe dat er precies uit komt te zien is niet duidelijk. Safe standing-zones in Engelse en Duitse stadions hebben soms hekken met klapstoeltjes, die naar beneden kunnen bij Europese wedstrijden. De Europese voetbalbond UEFA wil geen staanplaatsen bij wedstrijden in de Europa League en de Champions League.

RESULTAAT

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd verder ook ingegaan op de financiële positie van de club. Het verwachte netto resultaat over het seizoen 2017/2018 is 3 miljoen euro. In tegenstelling tot het gros van de Nederlandse profvoetbalteams noteerde FC Utrecht over het afgelopen seizoen een plus op het gebied van zowel seizoenkaartverkoop als losse kaartverkoop.
"Een toename van ruim 15 procent ten opzichte van vorig seizoen", duidde Standaart de seizoenkaartaantallen. "En bovendien draaiden we een plus van 26 procent qua omzet van de losse kaartverkoop en stegen de opbrengsten uit de Fan- en Webshop met 46 procent. Ontwikkelingen om trots op te zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.