Verdonkschot gaat bij de Vogels van zijn geloof vallen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ted Verdonkschot gaat een grote uitdaging tegemoet bij IJsselmeervogels. De 54-jarige Haarlemmer gaat op de Westmaat namelijk van zijn geloof vallen. De opvolger van Willem Leushuis speelde bij al zijn vorige clubs 4.3.3. Of het nu zijn eerste club EDO was, of in zijn succestijd bij Rijnsburgse Boys, bij HHC Hardenberg of op dit moment bij de verrassende Tweede divisionist Koninklijke HFC. De Vogels spelen al sinds mensenheugnis 4.4.2.

CONFORMEREN

"Daar zal ik me aan moeten conformeren", zegt Verdonkschot. "Da's een mooie uitdaging." Dat dat tegen zijn gewoonte ingaat, zal hem een zorg zijn. "Het resultaat is heilig. We hebben hier uitgebreid over gepraat. Ik weet ook dat Joey Snijders en Joost Kuhlman hier als buitenspelers zijn mislukt. IJsselmeervogels scout geen vleugelspelers meer."

TOPCLUB

Verdonkschot treedt aan bij een club die altijd gewend was in de top mee te draaien. Maar de komst van de Tweede divisie heeft de status van de Vogels veranderd. In het eerste seizoen waren de Rooien zelfs Derde divisionist, nu is de ploeg middenmoter op het hoogste amateurniveau. "Deze club hoort in de top mee te spelen, en als dat lukt word je vanzelf een keer kampioen", weet Verdonkschot. "Maar in deze divisie speel je tegen de allerbeste amateurclubs van Nederland. Dan is het niet meer zo vanzelfsprekend dat je altijd in de top speelt."

OPBOUWTRAINER

De aankomende trainer, die bezig aan zijn tweede seizoen bij Koninklijke HFC, heeft dan ook de opdracht gekregen de club op te bouwen tot een stabiele Tweede divisionist, met een regionaal getint team. "Ik heb overal gebouwd, bij EDO, bij Rijnsburg, bij HHC en nu bij Koninklijke. Het is een toch een beetje mijn handelsmerk", aldus Verdonkschot.

TRAINING

"Zoals iedere trainer wil ik altijd winnen, en ik heb een hekel aan spelers die tijdens de training de kantjes er af lopen", typeert Verdonkschot zichzelf. "Het klinkt misschien gek, maar ik vind de trainingen vaak belangrijker dan de wedstridjen. In de trainingen leg je de basis."

DERBY

Verdonkschot speelde in de jaren 80 en '90 in de zondaghoofdklasse met EDO de Haarlemse derby's tegen RCH. Volgend seizoen hoopt hij van harte de wedergeboorte van de Visserderby te beleven. "Dat zou heel erg mooi zijn."