Willem van Hanegem heeft kanker

UTRECHT - Oud-FC Utrecht-trainer Willem van Hanegem heeft prostaatkanker. Hij begint volgende week aan een serie van 35 bestralingen in zeven weken. Volgens Van Hanegem (73) en zijn artsen is de kans op genezing groot.
Hij vertelt in het AD hoe bij een jaarlijkse check verhoogde bloedwaarden werden geconstateerd en bij nader onderzoek kanker werd aangetroffen.
Hoewel hij sinds de diagnose korter zegt te slapen, blijft Van Hanegem ontspannen. "Ik sta natuurlijk niet te juichen nu ik 35 keer bestraald moet worden", zegt hij. "De dokter heeft gezegd dat de kans bijna 100 procent is dat het goed komt. Dus waarom zou ik dan bij de pakken neer gaan zitten?"
Omdat de oud-speler al door verschillende personen werd benaderd had hij besloten één keer zijn verhaal te doen. "Ik dacht: ik vertel dit verhaal nu een keer", aldus Van Hanegem.

LOOPBAAN

Van 2007 tot 2008 was Van Hanegem, die opgroeide in de Domstad, coach van FC Utrecht. Het was de laatste klus in zijn trainersloopbaan. Van 1979 tot 1981 speelde hij ook bij FC Utrecht. Daarvoor was hij eerste elftal-speler bij Velox, de voorloper van FC Utrecht.