Willem Leushuis even terug op Goed Genoeg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels speelt zaterdag de uitwedstrijd in de Tweede divisie tegen hekkensluiter AFC uit Amsterdam. Vogels-trainer Willem Leushuis keert voor even terug bij de club waarmee hij in 2014 landskampioen bij de zondagamateurs werd.

ZEGE AFC

AFC won eerder dit seizoen op de Westmaat met 1-0, door een krankzinnig doelpunt van Koen Bosma, die de bal van zo'n 60 meter in het Vogels-doel schoot. Het was de tweede van in totaal drie zeges die AFC dit seizoen boekte. Het was ook de laatste wedstrijd van Utrechter Ton du Chatinier, die na de wedstrijd in Bunschoten opstapte.

WETZEL

Onder diens opvolger André Wetzel haalde AFC vijf punten uit negen duels, met de laatste plaats als gevolg. Afgelopen zaterdag scoorde voormalig Spakenburg-spits Raily Ignacio bij zijn debuut voor AFC zijn eerste treffer. Het leverde de Amsterdammers een 1-1 gelijkspel op tegen Excelsior Maassluis. Bij AFC spelen ook Marien Willemsen, in 2012 kampioen met Spakenburg, voormalig IJsselmeervogels-doelman Patrick Zonneveld en oud aanvoerder van Hercules Rob Rietveld.

IJSSELMEERVOGELS

IJsselmeervogels zag deze week Sherwin Grot op huurbasis vertrekken naar TEC Tiel. Hij is er dus niet meer bij. Christiaan van Hussen keert terug van een schorsing. De Vogels begonnen 2018 vorige week met een onterecht 1-0 thuisnederlaag tegen Barendrecht.
Het duel tussen AFC en IJsselmeervogels begint zaterdag al om 14.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.