Yassin Ayoub: "Feyenoord het beste voor mijn ontwikkeling"

UTRECHT - "Feyenoord is het beste voor mijn ontwikkeling als voetballer." Dat zegt FC Utrecht-middenvelder Yassin Ayoub over zijn vertrek, na dit seizoen, naar de regerend landskampioen. "Ik had ook naar Duitsland of Turkije gekund. Dat was heel goed geweest voor mijn portemonnee. Maar je moet je afvragen of dat goed voor je is als voetballer en of je dat een gezin met twee kleine kinderen wilt aandoen."

DROOM

Ayoub (23) is bezig aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht van FC Utrecht. Deze zomer verkast hij transfervrij naar Rotterdam, waar hij voor vier jaar tekende. "Het is altijd mijn droom geweest om voor een top 3 club in Nederland te spelen. Feyenoord is een prachtige club."

GEHEIM

In de aanloop naar zijn transfer had Ayoub geen contact met Soufyan Amrabat, die afgelopen zomer dezelfde weg bewandelde. "Ik heb zo min mogelijk mensen ingelicht, ik wilde geen gedoe in de media voordat het rond was, omdat ik mijn focus zoveel mogelijk op FC Utrecht wil houden. Sofyan was dus net zo verrast als iedereen."

UTRECHTER

Voor één ding hoeven de Utrecht-fans niet te vrezen, laat Ayoub tenslotte weten. "Ik ben volgend jaar pas Feyenoorder. Dit seizoen ben ik nog Utrechter en ik wil boven Feyenoord eindigen."