Giedo van der Garde met Jumbo naar Le Mans

VEENENDAAL - Autocoureur Giedo van der Garde start dit jaar opnieuw tijdens de 24 uur van Le Mans. De Veenendaler heeft een stoeltje gevonden bij Racing Team Nederland.
Racing Team Nederland is het team van Frits van Eerd, de eigenaar van Jumbo Supermarkten. Volgens het team zal Van der Garde het hele seizoen uitkomen in het WEC, het wereldkampioenschap langeafstandsracen.
Hij reed al eerder tijdens de 24 uur op het legendarische circuit in Le Mans. In 2016 deed hij dat in een Nissan aangedreven Jota voor het team van G-Drive. Met die auto werd het team kampioen in de klasse LMP2 van de European Le Mans Series.
Het Jumbo-team van Van Eerd deed vorig jaar ook al mee aan de ELMS en de 24 uur van Le Mans. Zij rijden in een Dallara P217 Gibson. Op Le Mans en in de ELMS stelde het team teleur, ze reden voordurend in de achterhoede, ondanks twee beroemde coureurs. Naast Van Eerd reden voormalig Formule 1-coureurs Rubens Barrichello en Jan Lammers voor het team.

MOOIE KANS

Van der Garde: "Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze mooie kans geven. Het wereldkampioenschap is super competitief en de 24 uur van Le Mans is één van de mooiste races ter wereld. Ik vind het heel bijzonder om daar weer aan de start te staan. In mijn debuutjaar in de langeafstandsracerij werd ik kampioen in de ELMS, maar in de 24 uur van Le Mans vielen we 's ochtends uit."
Frits van Eerd: "Ik ben enorm blij dat Giedo voor ons gaat rijden. Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd." Wie naast Giedo en Van Eerd de derde coureur van het team wordt, is nog niet bekend.
Of ze daadwerkelijk mogen starten op Le Mans moet blijken op 9 februari als de organisatie de officiële startlijst bekend maakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.