Sport Kort zaterdag 20 januari: VCV komt goed uit winterstop en opnieuw verlies Forza Amersfoort

PROVINCIE UTRECHT - Basketballers UBALL doen goede zaken, volleyballers Cito gaan kansloos onderuit en zaalkorfballers verliezen nipt.

BASKETBALL

De mannen van UBALL hebben met 71-63 gewonnen van Punch. Door de overwinning stijgt UBALL in de promotiedivisie naar de 4e plaats.

VOLLEYBAL

De mannen van MKB Accountants VCV zijn goed uit de winterstop gekomen. De Veenendalers wonnen zaterdagavond in de topdivisie op overtuigende wijze met 3-0 van DIO Bedum. In diezelfde competitie. Pelster Cito is minder goed aan 2018 begonnen. De Zeistenaren gingen tegen koploper Sliedrecht Sport met 3-0 onderuit. VCV staat zesde, Cito is de nummer negen.
De vrouwen van VV Utrecht hebben in de topdivisie Dynamo Apeldoorn verslagen. Het was met 3-1 te sterk. In diezelfde competitie ging Oskam Taurus met onderuit tegen Pharmafilter. De Houtense dames verloren met 3-1. Taurus is de hekkensluiter van de competitie. VV Utrecht is de nummer vier.

HANDBAL

De vrouwen van Fortissimo hebben nipt gewonnen van BEVO. Met een minimaal verschil, 18-19, wist de ploeg uit Cothen de punten mee naar huis te nemen. Fortissimo staat 5e in de eerste klasse met 19 punten.
In de eerste divisie bij de mannen liep Nieuwegein tegen een nederlaag aan tegen Olympia'89/DOS'80. In eigen hal werd het 28-31 voor de bezoekers. Nieuwegein staat 6e met 21 punten.

BADMINTON

Forza Amersfoort is opnieuw onderuit gegaan in de kampioenspoule van de eredivisie. Tegen koploper Almere ging het met 7-1 onderuit. Amersfoort staat laatste in de kampioenspoule.

ZAALKORFBAL

Tweemaal Zes uit Maartensdijk was dicht bij een stunt tegen de koploper in de hoofdklasse A, AW/DTV, maar verloor toch met 24-25. Tweemaal Zes staat een na laatste met 5 punten uit negen duels.
In de hoofdklasse B verloor Dalto, ook met een punt verschil, van koploper Deetos. In Driebergen werd het 26 - 27 voor de bezoekers. Dalto staat 4e met 10 punten uit negen duels.