Van der Haar stapt af in wereldbekerwedstrijd Nommay

WOUDENBERG - Lars van der Haar heeft de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay niet uitgereden. De Woudenberger stapte tijdens de wedstrijd af en zag landgenoot Mathieu van der Poel de ritzege en de eindwinst van de wereldbeker pakken.
De Europees kampioen was verreweg de beste in Frankrijk. Het was zijn zesde zege in de wereldbeker van dit seizoen en hij is met alleen nog de race in Hoogerheide te gaan niet meer bij te halen door de concurrenten. Van der Poel maakte er op het modderige parcours, als zo vaak deze winter, een lange solo van.
In de derde van de negen af te leggen ronden zette hij zich aan kop van de koers en reed weg bij zijn Belgische aartsrivaal Wout van Aert. De wereldkampioen reed in Nommay op gepaste afstand naar de tweede plaats. Van der Poel is de torenhoge favoriet voor de wereldtitel over twee weken in Valkenburg. Hij won de regenboogtrui al eens in 2015.

VROUWEN

Bij de vrouwen deed Geerte Hoeke uit Maarn mee. Het was haar tweede wereldbekerwedstrijd. Ze kon echter geen potten breken. Zij finishte als 34e. "Het parcours lag mij op papier goed, ik had plek 20 verwacht", laat Hoeke weten aan RTV Utrecht. De winst ging naar de Amerikaanse Katie Compton die vanaf het begin tot het eind alleen aan kop reed.