Reinier 'Beertje' Kreijermaat overleden

UTRECHT - Reinier Kreijermaat is overleden, meldt Feyenoord op de website. Kreijermaat begon op zijn negende met voetballen bij Elinkwijk, in zijn geboortedorp Zuilen. Voor die club maakte hij al op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Elinkwijk was toen net naar het hoogste niveau gepromoveerd.
Kreijermaat maakte bij Elinkwijk de start van het betaalde voetbal mee en speelde er twee seizoenen in de eredivisie. In 1959 verkaste hij voor het destijds astronomische bedrag van 80.000 gulden (37.000 euro) naar Feyenoord. Daar speelde hij tot 1967. Hij won er drie landstitels en één KNVB-beker. Ook speelde hij twee wedstrijden voor het Nederlands elftal.
Vanwege zijn postuur kreeg Kreijermaat van verslaggever Bert Corporaal van Het Vrije Volk de bijnaam 'Beertje'. Hij stond bekend om zijn bloktackle en stevige manier van voetballen.
Op de foto zit Kreijermaat tweede van links. Links naast hem zit een andere Utrechter, Tonnie van der Linden. Helemaal rechts staat Hans Kraay sr. Beide Utrechtse iconen uit de beginjaren van het profvoetbal overleden in 2017.
Reinier Kreijermaat is 82 jaar geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.