FC Utrecht krijgt te weinig tegen Feyenoord

UTRECHT - FC Utrecht heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop gelijkgespeeld. Net als tegen AZ werd het tegen Feyenoord 1-1.
Beide ploegen hanteerden in de beginfase een laag tempo en bleken niet bereid om meteen al grote risico's te nemen. De povere staat van het veld nodigde kennelijk niet uit tot veel offensieve avonturen.
Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord pardoes op voorsprong. FC Utrecht verdedigde slecht uit waarna de bal voor de voeten kwam van Larsson. De Zweedse vleugelspits schoot raak in de verre hoek, met dank aan een polletje waardoor doelman David Jensen kansloos was, 0-1.
Nog voor de rust kwam FC Utrecht op gelijke hoogte, ook door defensief geklungel. Eerst ging Sven van Beek in de fout waarna Renato Tapia zich makkelijk liet aftroeven door de fysiek sterke Gyrano Kerk, 1-1. Feyenoorder Jeremiah St. Juste ontsnapte kort daarna aan rood toen hij roekeloos met zijn schoen het hoofd van Mark van der Maarel raakte. Arbiter Kevin Blom hield het bij geel.
Na de rust zat er meer leven in de wedstrijd. Beide teams kregen kansen op de winst. Doelman Brad Jones zorgde met enkele zwakke trappen voor de nodige onrust in de eigen defensie. Hij redde echter ook knap op een uithaal van Zakaria Labyad. Collega Jensen tikte een vrije trap van Steven Berghuis onder de lat vandaan. Vente kopte net voorlangs. Ook de gedreven Van Persie kon daarna het verschil niet maken: 1-1.