Maikel De Harder: "Ik wil laten zien dat ik het nog kan"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maikel de Harder keert komende zomer terug bij IJsselmeervogels. De 27-jarige middenvelder verliet die club, waarvoor hij tussen 2009 en 2017 247 duels speelde, een jaar geleden. Onder de toenmalige trainer Sandor van der Heide kreeg hij nauwelijks nog speeltijd.

VERTROUWEN

De Harder belandde bij DOVO in de hoofdklasse, en stapte afgelopen zomer over naar Eemdijk. Ook die ploeg speelt in de hoofdklasse. De stap naar de Tweede divisie die hij volgend jaar maakt, is dus een grote. "Dat is zo, maar ik heb jarenlang op het hoogste niveau gespeeld. Als je dat vertrouwen niet hebt, moet je het avontuur niet aangaan", zegt De Harder.

MISLUKT

Toch zijn er voorbeelden van spelers met wie het niet goed ging. Ook Jan Pieter Hartog en Henri de Graaf keerden ooit via Eemdijk terug bij de Vogels. Het werd geen succes. "Dat was jammer voor hun, maar zij hadden ook blessures", aldus De Harder. "Ik ben Maikel de Harder en ik wil laten zien dat ik het wel kan."

VERANDERINGEN

Als De Harder komende zomer terugkeert bij de Vogels is er bij die club veel veranderd. Er is een
en er zijn veel spelers vertrokken. "Ze willen graag jongens uit de regio halen, daar pas ik goed tussen. En misschien is het wel goed dat ik er even tussenuit ben geweest."

EEMDIJK

Ondertussen draait De Harder een goed seizoen bij Eemdijk. De ploeg staat in de hoofdklasse B zevende. De achterstand op koploper SC Genemuiden is weliswaar acht punten, maar Eemdijk heeft nog twee inhaalduels tegoed. "Als we die inhaalwedstrijden winnen, staan we heel dicht bij de koploper. We zijn alleen nog te wisselvallig. Het zou wel mooi zijn om te vertrekken met promotie", zegt De Harder, die dit seizoen al zes keer scoorde voor de 'Dikers'.