Amateurklassieker op De Westmaat

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de Derde divisie staat zaterdag een regelrechte amateurklassieker op het programma. Koploper Spakenburg ontvangt de nummer drie van de ranglijst, Quick Boys. DOVO speelt thuis tegen Spijkenisse en Magreb'90 krijgt Scheveningen op bezoek.

SPAKENBURG

Spakenburg leed afgelopen weekend een onverwachte nederlaag tegen ODIN'59. Zaterdag moeten de Blauwen zich daarvan herstellen, ten koste van Quick Boys. Die tegenstander werd eerder dit seizoen met 3-0 verslagen.
Achttien keer stond het duel tussen de twee amateurgrootmachten op het programma in Bunschoten-Spakenburg. Spakenburg won zeven keer, Quick Boys acht keer.
De Katwijkers zijn na het ontslag van trainer Jan Zoutman bezig aan een goede reeks. Onder diens opvolger Gert Aandewiel pakte Quick Boys negen punten uit drie duels en klom naar de derde plaats.
Spakenburg-trainer John de Wolf kan geen beroep doen op de geschorste Giovanni Gravenbeek en de geblesseerde Olivier Pilon. Philip Ties, Christian Supusepa en Nathaniel Will ontbraken vorige week vanwege een blessure, maar zijn weer fit.

DOVO

DOVO leed vorige week bij VVOG een onnodige 1-0 nederlaag. Thuis tegen de nummer 16 van de ranglijst Spijkenisse hoopt de Veenendaalse nummer 6 daarvoor revanche te nemen.
Gert Kruys kan weer beschikken over Marley Berkvens, die terug is van een schorsing. Nick Coster en Rocco Keizer zijn nog geblesseerd.
In Spijkenisse werd het eerder dit seizoen 2-2. Het was één van de acht gelijke spelen van Spijkenisse, dat dit seizoen pas twee keer wist te winnen.

MAGREB'90

Hekkensluiter Magreb'90 krijgt zaterdag de ploeg in vorm op bezoek. Scheveningen staat slechts tiende, maar heeft al vier duels op rij gewonnen. Magreb verloor vorige week met 9-0 van Jong FC Groningen.
"Dat is een geweldige ploeg, wij deden eigenlijk niet eens zo heel veel fout", neemt Stanley Tailor zijn ploeg in bescherming. Magreb was bovendien gehandicapt door de schorsing van Omar Boukhari en Omar el Ghazouani. Zijn zijn er zaterdag weer bij, net als Sydney Schmeltz en Yassin Ouja, die zaterdag nog niet fit waren. Nordin Bourazma is nog geblesseerd.
Radio M Utrecht verzorgt zaterdag live flitsen van het duel Spakenburg-Quick Boys. Van de andere duels houden we u de hoogte via de tussenstanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.