Een Berg Sport: Michael Mols: "Ik zou gewoon op de aanval gaan tegen Ajax"

PROVINCIE UTRECHT - Een Berg Sport staat vrijdagavond in het teken van de kraker zondag tussen FC Utrecht en Ajax. Te gast is Michael Mols. De Amsterdammer groeide uit tot één van de meest legendarische spelers van FC Utrecht.
De tweede helft tegen Feyenoord was volgens Gert Kruys erg goed. Dat biedt volgens de analist perspectief. "Daarnaast is het veld is dramatisch. Dat is allemaal in het voordeel van FC Utrecht. Ze moeten het net zo aanpakken als uit (1-2 red.). Toen Utrecht met vijf verdedigers speelde." Huisdichter Korneel Evers lijkt dat een slecht idee. "Wie had dat plan ook al weer bedacht Gert? Juist, Erik ten Hag, nu trainer van Ajax."

AANVAL IS DE BESTE VERDEDIGING

Michael Mols, die in zijn carrière vijftig doelpunten maakte voor FC Utrecht zou juist voor de aanval kiezen. Natuurlijk lijkt het logisch om met vijf verdedigers te beginnen. Ajax heeft het lastig om het spel te maken, maar je speelt wel thuis met het publiek erachter. En Ajax houdt er niet van als je er vol bovenop klapt"

SLACHTOFFER

Als Jean-Paul de Jong zoals Gert Kruys voorstelt met vijf verdedigers gaat spelen, gaat dat ten koste van een middenvelder. "Klaiber en Van de Streek ogen vermoeid. Die laatste raakte ook geblesseerd tegen Feyenoord. Ik zou Klich daarvoor in de plaats opstellen."

ODE

Verder brengt Korneel Evers zijn wekelijkse ode aan FC Utrecht en Appie Boonen gaat opzoek naar de superfan.

Een Berg Sport is vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Michael Mols: "Er bovenop klappen tegen Ajax"
Gert Kruys: "Ik zou Klich in de basis zetten"
De Ode van Korneel Evers
De Fan van Ap
Tip Kick: Kruys VS Mols

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.