Verschoor pakt derde zege in Toyota Racing Series

BENSCHOP - Ook in het derde weekend van de Toyota Racing Series heeft Richard Verschoor de zaterdagse wedstrijd gewonnen. De 17-jarige coureur uit Benschop ging op Hampton Downs Motorsport Park in Waikato, bij een temperatuur van 42 graden Celsius, van start tot en met finish aan kop.

MARBLES

Verschoor mocht vanaf poleposition vertrekken. "Vanaf het begin heb ik niet meteen gepusht", reageerde de Nederlander na afloop. "Er lagen veel marbles (rubberkorrels van de banden, red.) op de baan en ik wilde geen fout maken." Onder druk van Marcus Armstrong, die vanaf de tweede rij een uitstekende start had gemaakt, raakte Verschoor toch iets van de racelijn. "Ik heb één klein foutje gemaakt, waardoor hij aan mijn staart kwam."
Armstrong kwam er niet langs en werd tweede. Daarmee verstevigde hij zijn leidende positie in het kampioenschap ten opzichte van Robert Shwartzman, die vierde werd. De laatste podiumplek ging naar Juan Manuel Correa.
In het klassement gaat Armstrong nu met 464 punten aan kop, Shwartzman volgt met 41 punten achterstand op rang twee. Verschoor is met 397 punten de nummer drie van het klassement.

RACE 2 EN 3

Zaterdag om 23.16 uur Nederlandse tijd begint de tweede race op Hampton Downs, het derde treffen start zondag om 03.07 uur Nederlandse tijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.