Hockeysters verslaan VS met grote cijfers

BILTHOVEN - De Nederlandse hockeysters hebben ook de tweede oefeninterland van het vierluik tegen de Verenigde Staten gewonnen. In het Californische Stanford zegevierde de ploeg van bondscoach Alyson Annan met 7-2. Met drie treffers blonk Lidewij Welten uit bij Oranje.
De andere doelpunten van Nederland kwamen op naam van SCHC-speelsters Xan de Waard, de Utrechtse Laurien Leurink, debutant Yibbi Jansen en Frédérique Matla. Carlien Dirkse van den Heuvel fungeerde als de nieuwe aanvoerder van de Nederlandse ploeg, als opvolgster van Marloes Keetels die zaterdag zelf besloot om die leidende rol voor gezien te houden.
De ruime zege op de Verenigde Staten was de 21e overwinning op rij voor Oranje. Het eerste duel van dit vierluik won Nederland vrijdag met 4-0. De laatste twee onderlinge krachtmetingen staan maandag en dinsdag op het programma.

KELLERMAN

De Nederlandse mannenploeg versloeg tijdens het trainingskamp in Australië het gastland met 3-2. Voor Oranje kwamen Kampong-speler Bjorn Kellerman, Mirco Pruyser en Terrance Pieters tot scoren. Bij het Nederlands elftal maakte Derck de Vilder zijn debuut.
Het eerst oefenduel met wereldkampioen Australië eindigde in 3-3. Beide teams spelen donderdag opnieuw tegen elkaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.