Benschopper Verschoor superieur in Nieuw-Zeeland

BENSCHOP - Richard Verschoor heeft in Waikato (Nieuw-Zeeland) zijn reeds succesvolle weekend extra glans gegeven. De 17-jarige coureur uit Benschop won zondag ook de tweede en derde race in de Toyota Racing Series. Zaterdag wist hij ook al de eerste race op zijn naam te schrijven.
Verschoor startte dankzij zijn eerdere overwinning op pole-position. Al in de eerste bocht moesten alle remmen los, toen Verschoor een aanval van klassementsleider Marcus Armstrong moest pareren. Dat lukte, maar de twee bleven in elkaars spoor gedurende de race.
De jongeling was na afloop in zijn nopjes met zijn klinkende zeges. "Dit is geweldig. Dit is de race die ik wilde winnen", zo zei hij na afloop. De Nieuw-Zeelanders beschouwen de New Zealand Motor Cup als de belangrijkste prijs van het seizoen.
In het tussenklassement staat Armstrong met 591 punten aan kop, op 41 punten achterstand volgt Shwartzman op de tweede plek. Verschoor is met 521 punten de nummer drie. Het voorlaatste raceweekend in de Toyota Racing Series is volgende week op het Bruce McLaren Motorsport Park in Taupo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.