Kyle Agterberg: "Het zat niet mee vandaag"

WOUDENBERG - Meer dan een 31e plaats zat er niet in voor Kyle Agterberg tijdens de weredlbekerwedstrijd veldrijden voor belfoten in Hogerheide. Het zat de veldrijder uit Maartensdijk niet mee tijdens de wedstrijd.
"Het was een zware omloop, de stukken omhoog waren steil en zwaar. Gisteren was het parcours nog erg droog, maar vannacht heeft het geregend. Daardoor was het vandaag extra zwaar", zegt Agterberg tegen RTV Utrecht.
Het was niet de bedoeling dat Agterberg aan de start zou verschijnen in Hogerheide. De veldrijder mocht starten in de B-selectie. "Als je dan mag starten is het altijd een bonus. Je wilt dan laten zien dat je in de A-selectie thuis hoort." Over zijn optreden was hij niet tevreden. "Het kiezen van de juiste positie en je technische kwaliteiten, dat is belangrijk om te laten zien. Helaas zat het vandaag allemaal niet mee."
Agterberg kwam een aantal keren ten val op dezelfde plek op het parcours. "Dat is erg frustrerend. Als ik dan steeds dezelfde fout maak raak ik opgefokt, daar kan ik nog stappen in maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.