Sport Kort zondag 28 januari

PROVINCIE UTRECHT - Nederlaag voor Amazone, handballers Nieuwegein winnen en tafeltennisters VTV boeken 4-2 zege.

BASKETBAL

Amazone Utrecht is de degradatiepoule van de Basketball League begonnen met een nipte nederlaag. De uitwedstrijd tegen Royal Eagles eindige in 61-55 voor de thuisploeg. Renee Hoveling was met maarliefst 31 punten topschutter van de Utrechtse ploeg.

HANDBAL

De handballers van Nieuwegein hebben goede zaken gedaan in de eerste divisie. Bij Atomium '61 werd er met 21-24 gewonnen. Na 19 duels staat Nieuwegein vijfde met 23 punten.
Het duel in de eerste divisie tussen de vrouwen van Fortissimo uit Cothen en Hercules is in 23-23 geëindigd. Fortissimo staat met 20 punten op de vijfde plaats.

RUGBY

In de eerste klasse is de topper tussen nummer één Amstelveen en het Utrechtse URC in een 5-27 overwinning geëindigd voor Amstelveen. Ook de mannen van USRS wist niet te winnen. In Groningen werd er met 31-0 verloren.
De rugbyers van URC blijven tweede met 51 punten uit 13 duels, dat zijn er 18 minder dan koploper Amstelveen. USRS staat op achtste met 26 punten.
De vrouwen van RUS hebben een 14-12 zege geboekt op Tilburg in de promotiepoule van de eerste klasse. Dankzij de overwinning staat RUS nog steeds bovenaan met zes punten voorsprong op nummer twee Cas.
De URC-dammes hebben een reuzenederlaag geleden tegen naaste concurrent Waterland. Het werd in Purmerend maar liefst 69-0. URC staat zesde in de kampioenspoule en is daarmee hekkensluiter.

TAFELTENNIS

De tafeltennisters van VTV uit Nieuwegein hebben met 4-2 gewonnen van AnytimeFitness/Westa. In de eredivisie blijft VTV tweede na 8 duels.

BASKETBAL

UBALL heeft een nipte nederlaag geleden in het thuisduel met het lager geklasseerde Groningen. De Utrechtse mannen verloren met 75-68. UBALL is de nummer vier van de promotiedivisie.