Volleyballer Van Garderen kiest voor de zaal

RENSWOUDE - Volleyballer Maarten van Garderen stopt met beachvolleybal. De 28-jarige Renswoudenaar kiest ervoor om zijn carrière in de zaal voort te zetten. Van Garderen vormde afgelopen jaar een koppel met Christiaan Varenhorst. Afgelopen zomer eindigde dat duo als vierde op het WK.
Zoals afgesproken zou Van Garderen een zomer lang met Varenhorst gaan beachvolleyballen om vervolgens terug te keren naar de Italiaanse zaalcompetitie. Daarna zou hij een definitieve keuze maken voor beachvolleybal of zaalvolleybal.
Van Garderen, die sinds september 2017 uitkomt voor het Italiaanse topteam Azimut Modena, heeft nu definitief gekozen voor zaalvolleybal. "Ik heb afgelopen zomer met veel plezier samen gebeachvolleybald met Christiaan", vertelt Van Garderen.
"Ook de samenwerking met de staf van BTN en de bondscoaches Gijs Ronnes en Jochem de Gruijter is erg goed bevallen. Na de zomer ben ik begonnen bij het Italiaanse Azimut Modena. Het spelen voor zo'n grote topclub heeft mij voor het zaalvolleybal doen kiezen. Ik heb lang geïnvesteerd in mijn zaalcarrière, en ik ben nu op het punt beland dat ik de vruchten hiervan kan plukken. Ik wil graag prijzen winnen in Italië en daar alles voor geven. Dat heeft me doen besluiten om te kiezen voor de zaal."