FC Utrecht vervangt grasmat in de Galgenwaard

UTRECHT - FC Utrecht is begonnen aan het vervangen van de grasmat in de Galgenwaard. Het veld is zo slecht dat de club besloten heeft om het direct te vervangen.
Het veld leek de afgelopen week meer op een zandvlakte. Veel spelers, ook van de thuisclub zelf, leverden forse kritiek op de slechte en hobbelige 'akker'. Na drie thuiswedstrijden in tien dagen tijd, tegen AZ, Feyenoord en Ajax, besloot de clubleiding in te grijpen. "Het huidige veld is nu in een dusdanige staat, dat ons geen andere keuze rest dan het te vervangen", zei directeur Paulo Steverink.

VAN TOP NAAR FLOP

FC Utrecht had eerder dit seizoen nog de op één na beste mat van de eredivisie. Alleen het veld in de Rotterdamse Kuip kreeg een hogere waardering in het klassement van de spelersvakbond VVCS. Het gras raakte vorige maand zwaar beschadigd bij pogingen het veld sneeuwvrij te maken voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. De trekkers die toen over het veld reden, richtten onherstelbare schade aan. De wedstrijd werd afgelast omdat het bleef sneeuwen.

TENT

Met een tent over het veld heeft FC Utrecht de afgelopen weken geprobeerd het gras nieuw leven in te blazen. Maar drie thuiswedstrijden in negen dagen (AZ, Feyenoord en Ajax) hebben aan alle hoop een einde gemaakt. De club gebruikt de komende negen dagen tot de volgende thuiswedstrijd tegen Sparta om een nieuwe grasmat te leggen.