Lisa Bunschoten droomt van Paralympisch goud

© Nederlandse Ski Vereniging
UTRECHT - Ze is één van de twee Utrechters die deze winter in actie komt tijdens de Olympische Winterspelen. De 22-jarige snowboardster Lisa Bunschoten uit Utrecht doet in maart mee aan de Paralympics. Daar geldt ze, gezien haar prestaties in de afgelopen seizoenen, als een grote kanshebber voor één of meer medailles. "Het is wel mooi om Utrecht te mogen vertegenwoordigen daar.", zegt Bunschoten. "

TWEEDE SPELEN

Bunschoten doet voor de tweede keer mee aan de Spelen. Vier jaar geleden in Sotsji werd ze zevende. "Toen viel ik in de laatste run", zegt Bunschoten. "Daardoor was de prestatie niet zoals ik gehoopt had."

GEAMPUTEERDE VOET

Lisa Bunschoten werd geboren met een afwijking waardoor haar ene been korter bleef dan het andere. Toen ze 16 was nam ze in overleg met de artsen een drastisch besluit. "Ik heb mijn voet laten amputeren en heb gekozen voor een prothese." Het was haar aangeraden door een arts, die haar vertelde dat deze oplossing beter zou zijn dan een nieuwe operatie aan haar been. "Dat was een moeilijke keuze, want het is natuurlijk niet zo maar iets."

WERELDTOP

"Ik heb er nooit een moment spijt van gehad", zegt de snowboardster nu. "Ik deed al wel aan sport, maar geen wedstrijden. Twee jaar na de operatie maakte ik mijn Olympische debuut." Inmiddels behoort ze tot de wereldtop. "De laatste twee jaar haal ik bijna alleen maar podiumplaatsen. Ik hoop dat ik dat niveau vast kan houden. Ik probeer mezelf af te sluiten voor de druk niet dat met zich meebrengt. Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen."

JOCHEMSEN

Behalve Bunschoten doet ook Anna Jochemsen mee ana de paralympics. Zij komt uit op vier skionderdelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.