Nieuwe grasmat in de Galgenwaard: in 24 uur van zandbak naar biljartlaken

UTRECHT - Stadion Galgenwaard heeft een nieuw veld. Dinsdag zijn graszoden gelegd met een dikte van zo'n 3,5 centimeter. Maandag werd de bovenlaag van de oude mat al verwijderd. Ook werden alle noodzakelijke werkzaamheden verricht om ervoor te zorgen dat de zoden snel konden worden gelegd.

WAARDERING

Volgende week woensdag tegen Sparta speelt FC Utrecht dus weer een thuiswedstrijd op een behoorlijke grasmat. Daarmee hoopt de club terug te keren naar de status van eerder dit seizoen, toen het veld van de Galgenwaard volgens de spelersvakbond VVCS nog de op één na beste mat was van de eredivisie. Alleen het veld in De Kuip kreeg een hogere waardering van de spelers.

TREKKERS

Het gras raakte vorige maand echter zwaar beschadigd bij pogingen het veld sneeuwvrij te maken voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. De trekkers die toen over het veld reden, richtten onherstelbare schade aan. De wedstrijd werd afgelast omdat het bleef sneeuwen.

STEPPE

De gevolgen waren desastreus. Nadat FC Utrecht in tien dagen thuisduels tegen AZ, Feyenoord en Ajax had afgewerkt, was er in de Galgenwaard nauwelijks nog een grasspriet te bekennen. Heel voetbalminnend Nederland sprak er schande van. Zakaria Labyad stelde zondag dat de directie van FC Utrecht zo snel mogelijk een nieuwe grasmat moest aanleggen. "Ik wil de helft wel betalen", zei de aanvaller tegen RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.