Diede de Groot wil vooral Wimbledon nog een keer winnen

OUDEWATER - Diede de Groot is weer in het land. De rolstoeltennister uit Oudewater werd dinsdagochtend gehuldigd bij haar tennisclub Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn. Afgelopen weekend won De Groot het Australian Open.

HITTE

In Alphen vertelde ze over de enorme overgang qua temperatuur toen ze begin januari in Australië aankwam, om zich voor te bereiden op het toernooi. "Hier was het een graad of 7, 8, in Australië was het ruim boven de 35 graden."

RIVALE

De Groot won in de finale van haar grote rivale, de Japanse Yui Kamiji. Die versloeg ze vorig jaar ook in de Wimbledonfinale. "Maar dit gevecht was veel groter. Dit voelt als een hele grote overwinning." Dat heeft mogelijk ook te maken met de ondergrond. "Doordat ik fysiek heel sterk ben, ben ik op gras in het voordeel. Op hardcourt is iedereen snel."

DRUK

Nu de Oudewaterse twee grand slamtitels heeft behaald, is ze definitief toegetreden tot de wereldtop. En dus wordt ook de druk groter. "Ik probeer daar niet aan te denken en zoveel mogelijk mijn eigen ding te blijven doen. Maar de druk wordt groter ja."

DILEMMA

Tenslotte leggen we de kampioene een dilemma voor: Stel je wint in 2018 nog maar één grand slamtitel. Welke wil je dan winnen? De Groot aarzelt even en zegt dan: "Absoluut Wimbledon. Het gevoel, de traditie, het heilige gras. Dat is echt onwijs gaaf."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.