Ondanks vrieskou geen paniek om nieuw grasveld Galgenwaard

UTRECHT - De aangekondigde vrieskou volgende week zorgt niet voor paniek bij FC Utrecht, waar gisteren een gloednieuwe grasmat werd aangelegd. Wel houden de grasmeesters de weerberichten heel goed in de gaten.
"Misschien moeten we de veldverwarming aanzetten", zegt Arno Harmsen van Grasmeesters, het bedrijf dat gisteren de nieuwe mat kwam neerleggen. "Of de tent over het veld heen leggen."
Harmsen heeft nog steeds veel contact met Jan Gijzen, die als 'groundsman' van FC Utrecht verantwoordelijk is voor de staat van het veld. Daar was de afgelopen weken veel om te doen. Na het sneeuwruimen vorige maand voor de wedstrijd tegen Feyenoord was het veld zo beschadigd geraakt dat er een compleet nieuwe moest komen.
"Het klinkt gek, maar gras gaat krimpen als het vriest", zegt Harmsen. "En het wordt natuurlijk hard." Toch denkt de grasspecialist niet dat bij FC Utrecht extra reden tot zorg is omdat juist gisteren complet nieuwe zoden werden geplaatst. "Maar we houden het natuurlijk heel goed in de gaten."
Vanaf maandag ligt het kwik overdag rond of net onder het vriespunt, maar 's nachts zakt het naar min 5 tot min 10 graden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.