Diede de Groot rust uit, twee huldigingen achter de rug

OUDEWATER - Diede de Groot is in haar woonplaats Oudewater gehuldigd. De rolstoeltennister won vorige maand de Australian Open. De Grand Slam is één van de vier belangrijkste toernooien van het jaar.
"Het is heel erg leuk. Ik merk echt dat het in de stad erg leeft. Het geeft een extra goed gevoel als ik hier weer welkom ben na een mooie overwinning", aldus de 21-jarige tennistopper.

CADEAUS

Ze werd samen met haar ouders ontvangen door wethouder Walther Kok. Ze kreeg een bos bloemen en een dinerbon. Ook werd ze nog toegesproken.
"Ik ben een trotse wethouder, maar op de allereerste plaats ben ik een trotse Oudewatenaar. Het is geweldig", aldus Kok.

OUDERS

Haar ouders waren er dit jaar niet bij op de
in Melbourne. Daarom genieten zij nu extra van de huldiging in hun Oudewater.
"We moesten midden in de nacht echt even opstaan om de wedstrijd te bekijken. Maar ja, het is erg spannend om er niet live bij te zijn. Je kunt niet een keer extra roepen om haar aan te moedigen", aldus haar moeder.

TOEKOMST

Afgelopen dinsdag werd De Groot ook al gehuldigd bij haar tennisclub Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn. De komende periode gaat ze even bijkomen van alles.
De Groot: "Ik speel in maart weer mijn eerste toernooi, dus ik heb echt even tijd om te trainen. Even opnieuw opladen voor de volgende wedstrijden. En ja, die tijd ga ik optimaal benutten om weer goed klaar te zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.