Opnieuw punt aftrek voor Magreb'90

UTRECHT - Magreb'90 heeft opnieuw een punt in mindering gekregen van de KNVB. De Utrechtse Derde divisieclub kreeg al eerder drie minpunten, omdat niet was voldaan aan de licentie-eisen. Omdat dat op 8 januari nog steeds niet het geval was, werd Magreb'90 opnieuw bestraft. Daardoor zijn er van de zes punten die de club dit seizoen bijeen sprokkelde nog twee over. Magreb'90 is de hekkensluiter in de Derde divisie A.
Omdat Magreb'90 geen gecertificeerde jeugdopleiding heeft en het niet aannemelijk heeft kunnen maken deze dit seizoen te kunnen realiseren, had de club drie contractspelers moeten registreren en dit is niet op tijd gebeurd. Eerder dit seizoen kreeg Magreb'90 al drie punten in mindering vanwege het feit dat ze niet aan deze licentievoorwaarde voldeden. Bij de opgelegde sanctie zit ook een voorwaardelijke straf van nog eens twee wedstrijdpunten in mindering als Magreb'90 op 5 februari 2018 nog steeds niet aan deze licentievoorwaarde voldoet, zo schrijft de KNVB.
In de Tweede en Derde divisie zijn er sinds vorig seizoen licentievoorwaarden ingevoerd. Dit zijn voorwaarden die clubs helpen gefaseerd toe te groeien naar een hoger niveau. Het minimaal aantal contractspelers, dat amateurvoetbalclubs bij de KNVB moet registreren, kan in het seizoen 2017/'18 worden gekoppeld aan de kwaliteit van de jeugdopleiding van de club (K&P Programma). Hoe beter de jeugdopleiding gewaardeerd wordt, des te minder contractspelers een club hoeft te registreren.