IJsselmeervogels en GVVV moeten crisis afwenden

Roy Terschegget is terug van een schorsing
Roy Terschegget is terug van een schorsing © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - In de Tweede divisie staat zaterdag de streekderby tussen IJsselmeervogels en GVVV op het programma. Beide regioploegen zijn slecht begonnen aan 2018. Op de Westmaat hopen zowel de Vogels als GVVV op de ommekeer.

IJSSELMEERVOGELS

IJsselmeervogels leek voor de winterstop de weg naar boven te hebben gevonden. In drie duels werden negen punten gehaald en werd 14 keer gescoord. De eerste drie duels na de winterstop leverden drie nederlagen en slechts één doelpunt op. Het gat met de degradatieplaatsen is geslonken tot vier punten.
De geblesseerde Raymond van Emmerik en de geschorste Gevéro Markiet ontbreken bij de ploeg van Willem Leushuis, die eerder dit seizoen op Panhuis met 3-1 verloor van GVVV. Soufyan Moro maakte toen het enige doelpunt voor de Rooien.

GVVV

Het is 335 minuten geleden dat GVVV in de Tweede divisie een doelpunt maakte. Jeremy de Graaf deed dat op 16 december, in de 25e minuut van de met 2-2 gelijk gespeelde wedstrijd tegen HHC Hardenberg. Vorige week hield GVVV zelf ook de nul, waardoor het duel tegen Excelsior Maassluis in elk geval een punt opleverde.
De matige reeks van twee punten uit vier duels heeft er wel toe geleid dat de Veenendalers de aansluiting met de top kwijt zijn geraakt. Bovendien is de ziekenboeg te goed gevuld: Martijn van Eck, Robin Mulder, Wouter Bonke en Rodny Hofman zijn geblesseerd. Pluspunt is de terugkeer van aanvoerder Roy Terschegget. Hij was vorige week geschorst.
In de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen de Vogels waren Roy Terschegget, Martijn van Eck en Cayfano Latupeirissa de doelpuntenmakers.

HISTORIE

De laatste keer dat GVVV in Spakenburg van IJsselmeervogels won, was in 2011. Toen werd het 1-3. Twee keer, in 1973 en 2009, walsten de Vogels met 5-0 over GVVV heen. Van de 26 ontmoetingen tussen beide teams op deWwestmaat won IJsselmeervogels er twaalf. GVVV ging vijf keer met de volle buit naar huis.

LIVE

Het duel tussen IJsselmeervogels en GVVV is zaterdag vanaf 15.30 uur live te volgen op Radio M Utrecht.