Van der Haar: "Vijfde plaats zou al heel mooi zijn"

WOUDENBERG - Het WK veldrijden is dit jaar op het parcours waar Lars van der Haar de afgelopen jaren altijd goed presteerde. Maar uitgerekend nu sukkelt de Woudenberger met blessures.

VERWACHTINGEN

Hij wil zondag op het WK daarom vooral genieten en dan pas zien waar hij op uitkomt in de klassering. Van der Haar wilde er vrijdagmiddag maar mee zeggen dat hij allesbehalve hoge verwachtingen heeft voor het WK veldrijden, komende zondag op en rond de Cauberg in Valkenburg. Gehinderd door een blessure aan zijn bovenbeen weet de Woudenberger dat hij in het geweld van de grote kanonnen als Mathieu van der Poel, Wout van Aert en nog enkele Vlamingen flink tekort zal schieten.

VAN DER POEL

"Ik hoop op de vijfde plaats, dat zou nu het maximaal haalbare resultaat voor mij zijn, denk ik. Door die spierkneuzing is het lastig om aan te zetten en lopen is helemaal vervelend. Dat betekent dat ik hier niet zo hard kan rondrijden als ik zelf zou willen en dat is behoorlijk frustrerend. Mentaal ben ik in orde, maar fysiek zit het gewoon tegen. Daarom heb ik me voorgenomen vooral te genieten van een WK in eigen land", aldus Van der Haar, die hoopt dat zijn landgenoot Mathieu van der Poel goud verovert. "Hij verdient dat echt, na zo'n sterk seizoen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.