Een Berg Sport: 'Strieder van onschatbare waarde'

PROVINCIE UTRECHT - In Een Berg Sport staat René van den Berg met zijn gasten uitgebreid stil bij het langer vastleggen van Rico Strieder. De middenvelder van FC Utrecht tekende vandaag voor drie jaar bij tot 2021. "Rico was transfervrij en lag goed in de markt. Goede zaak dat hij heeft bijgetekend", zegt analist Gert Kruys, "Leeuwin en Janssen zullen een gat in de lucht springen dat hij blijft." Paul Pessel, voetbalschoendeskundige, beaamt dat. "Strieder is inderdaad het cement tussen de stenen bij FC Utrecht ook al lijkt hij af en toe onzichtbaar"

SCHADECLAIM

Aan tafel is iedereen het erover eens. FC Utrecht moet de rekening voor de nieuwe grasmat opsturen naar de KNVB. "Je kan het op zijn minst proberen", zegt Gert Kruys, "Het was code rood. Kuipers wilde het duel koste wat het kost laten spelen en dus moesten de tractoren het veld op. De KNVB mag het boetkleed best aantrekken." Al met al heeft het vervangen van de mat FC Utrecht meer dan een ton gekost.

EXAMEN VOOR DE JONG

Het is geen makkelijk seizoen voor FC Utrecht. "Het is tot nog toe een jaar met horten en stoten", vindt Pessel, "We zijn natuurlijk ook erg vroeg begonnen. Ik denk dat we best blij mogen zijn waar we staan." De komende wedstrijden zal de druk er vol opstaan. Tegen Excelsior en Sparta zal er gewonnen moeten wonnen, vindt Kruys. "Je moet het niet zien als een examen. Daarvoor moet je naar een langere periode kijken, maar belangrijk is het wel."

ODE

Korneel Evers brengt een ode aan de groundsman van FC Utrecht Jan Gijzen, die zijn veld van één van de beste grasmatten van Nederland zag veranderen in een toendra.

SUPERFAN

Appie Boonen gaat op zoek naar de Superfan van FC Utrecht. Dit keer is hij bij Mike Vermeulen, die alles wat FC Utrecht te maken heeft digitaliseert. Gert Kruys hoopt de leiding te heroveren in het spelletje Tip Kick, waarin hij het wekelijks opneemt tegen de gast.
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Gert Kruys: "Iedereen blij dat Strieder blijft"
De Ode van Korneel Evers
Gert Kruys: "KNVB moet grasmat betalen"
De Fan van Ap
Tipkick: Kruys VS Pessel