IJsselmeervogels en GVVV spelen gelijk in verhitte regioderby

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - Uit de verhitte regioderby in de tweede divisie tussen IJsselmeervogels en GVVV is geen winnaar gekomen. In Bunschoten-Spakenburg eindigde het enerverende duel in 1-1.
De wedstrijd begon fel en dat was een voorboden voor de rest van de wedstrijd. GVVV'er Mart de Jong had al binnen twee minuten een gele kaart ontvangen. In de eerste helft wist geen van de ploegen te scoren.
Vlak na rust had Vogels-spits Berry Powel, die sinds een lange tijd weer in de basis begon, een grote kans op de openingstreffer. Hij schoot tot zijn spijt over het doel van de Veenendalers. Tien minuten na rust kwam GVVV op 1-0 voorsprong via Soufiane Laghmouchi, maar een minuut later stonden de Veenendalers met een man minder. Wilco den Hartog kreeg rood en moest het veld verlaten.
Oktay Özturk maakte in de 71e minuut de gelijkmaker. Hij deed dit vanaf de penaltystip, nadat Justiana was gevloerd. Na de strafschop moest trainer Niek Oosterlee van GVVV de dug-out verlaten. Hij kreeg van de scheidsrechter ook de rode kaart. Hij had op een provocerende manier 'bedankt' voor de strafschop. Oosterlee moest van de scheidsrechter op de tribune plaatsnemen.
55' Soufiane Laghmouchi [0-1]
71' Oktay Özturk [1-1]
Bijz.
56' Rood voor GVVV-speler Wilco den Hartog
72' Rood voor GVVV-trainer Niek Oosterlee
Op de ranglijst staat GVVV op de zesde plaats. IJsselmeervogels is de nummer twaalf.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.