Andermaal gelijkspel voor FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht en Excelsior hebben zondag de punten gedeeld in het Van Donge en De Roo stadion. In een duel wat gekenmerkt werd door slordigheden eindigde het in 2-2. Zo wacht FC Utrecht nog altijd op de eerste overwinning in 2018. De eerste vier duels dit kalenderjaar werden allemaal gelijkgespeeld.

KLICH

In de eerste helft plooide Excelsior terug op eigen helft. De ploeg van Jean-Paul de Jong kreeg de bal, maar tot grote kansen kwam het niet. Lichtpuntje was basisdebutant Mateusz Klich, die dichtbij was met een schot van afstand. Uit het niets was het Stanley Elbers die de Rotterdammers in minuut 22 op voorsprong bracht, na geklungel in de Utrechtse defensie. Drie minuten later was het Mark van der Maarel die hard raak kopte. Met de 1-1 tussenstand gingen de ploegen aan de thee.

SLAP UIT DE KLEEDKAMER

FC Utrecht kwam niet goed uit de kleedkamer. De thuisclub nam het initiatief en de FC was vooral slordig aan de bal. Het matige spel van zijn ploeg stoorde ook trainer Jean-Paul de Jong. Met een dubbele wissel poogde hij daar iets aan te veranderen. Sander van der Streek en Cyriel Dessers vervingen na een uur spelen Giovanni Troupée en Mateusz Klich. Een minuut later kreeg Dessers direct een goede kans. De Belg probeerde de bal af te leggen, waar hij beter voor eigen succes kon gaan.

LABYAD BELANGRIJK

Zoals wel vaker dit seizoen was Zakaria Labyad belangrijk voor zijn ploeg. De technicus schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig binnen. Maar net als in de eerste helft was het na drie minuten weer gelijk. Na andermaal slap verdedigen van Utrecht was het Hicham Faik die profiteerde en fraai raak schoot. Een gelijkspel was het maximaal haalbare voor de FC, maar in de absolute slotfase was Labyad dichtbij zijn tweede van de middag. Keeper Zwarthoed moest zich strekken en tikte de bal knap uit de hoek.
22' Stanley Elbers [0-1]
25' Mark van der Maarel [1-1]
72' Zakaria Labyad [1-2]
75' Hicham Faik [2-2]
Door het gelijkspel blijft FC Utrecht zevende in de Eredivisie. Na 21 wedstrijden staat de ploeg van Jean Paul de Jong op 32 punten.

Zakaria Labyad:"We geven die twee doelpunten te makkelijk weg"
Mateusz Klich speelt het liefst aan de rechterzijkant op het middenveld bij FC Utrecht
Jean-Paul de Jong:"Dit mag je niet op deze manier weggeven"